keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Niihaman kisat

Jeps, elikkäs viime viikonloppuna oli kansalliset kisat Niihamassa. Lähdettiin tallille vasta aamulla yhdeksän aikaan, kun meidän luokka alkoi kahdelta. Väsäsin pojille sykeröt päähän ja Joona harjaili muuten. Jari lastasi kuorma-autoa heppoja varten. Yhdentoista aikaan sitten lastattiin hepat sisään ja lähdettiin ajelemaan Tampereelle.





Mopo ei oikein innostunut... Edessä hassu letti kun oli korvahuput



Pele komeana :)



Pele parturissa :)



Minä ja vauva <3




Hepat kyydissä :)


Matkalla sitten Jarin puhelin soi ja saatiin selville että Suski, jonka piti mennä Pelellä samaan luokkaan kuin Joona, oli tippunut. Häntä oli sitten lähdetty viemään sairaalaan, mutta hyvin selvis hengissä :D No, siinä sitten vähän soiteltiin ja Sanna sanoi Joonalle ettei nyt lähtisi hyppäämään Pelellä kymppiä kun viime harkat meni vähän penkin alle eikä ole yhtään pienempää luokkaa minkä olisi voinut mennä alle. Peletsu oli siis vaan matkakaverina, hyvä sille harjoitella rekassa seisomista :)



No, kisapaikalla oli sitten luokka noin puoli tuntia myöhässä ja kuten me aina laitetaan heppaa aikasin kuntoon niin minähän sitten kävelin Mopon kanssa 45 minuuttia ympyrää. Harmi kun ei ollut askelmittaria, olisi taas tullut kivoja lukuja.








No, päästiin sitten oman luokan alkuun ja vilkaisin lähtölistaa niin olikin vaan kolme osallistujaa. Me lähdettiin toisina. Ensimmäinen ratsastaja hylättiin kahden tottelemattomuuden takia ja sitten lähtikin Joona radalle. Kauheasti taas jännitti, kuten yleensä. Rata alkoi hyvin, mutta sitten... Seitsemäs este, ei mitään ongelmaa sinänsä mutta Joona ei tuonut oikein hyvin esteelle joten Mopo sitten stoppasi. No, ei siinä mitään, uus lähestyminen ja ylitse! Loppurata menikin sitten ilman ongelmia.















Lopputulos 9 vp, joista 5 ylitetystä enimmäisajasta. Vähän hämmästeltiin tällaisen luokan (juniorien, ponien ja nuorten hevosten luokka) tiukkaa enimmäisaikaa, joka oli 54 sekuntia. Niihaman halli on kuitenkin iso, ja radassa oli melko pitkiä teitä. Laskettiin että ilman kieltoa yliaikaa olisi siltikin tullut 5 sekuntia, enkä usko että sitä olisi voinut kutistaa kuin pari sekuntia hieman lyhyemmillä teillä.



No, sitten kolmaskin hylättiin kun otti pari stoppia, joten voitto tuli kotiin!






Kotona minä vielä ratsastin Pelen ja Joona käväsi selässä että saatiin muutama kuva :)







8 kommenttia:

  1. olisko ne niihaman kisat muka drive-init?:o eiks ne ollu jokku alue kansalliset vai olinko ymmärtäny väärin?:D

    VastaaPoista
  2. aivan ihana postaus, lisää tällaisia! ja otat ihan mielettömän mahtavia ratakuvia, oikeesti hienoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Ajateltiin nyt muutenkin alkaa ottamaan enemmäm kuvia kisareissuilta (muitakin kun radalta)

      Poista
  3. ne ei kyllä olla drive-in kisat vaan ihan kansalliset estekisat.....

    VastaaPoista
  4. Moikka,

    Katoinko oikein videolle kuvatessa, että otit kuvia Niihamassa viimeisen luokan muistakin (no siis siitä toisesta.. :D ) ratsukoista kuin Joonasta? Löytyisikö kuvia siitä 5v kimosta (jonka rata päättyi sarjalle) - eli luokan ainoasta nuoresta hevosesta?

    VastaaPoista