Joona

Joona on -98 syntynyt poika Pirkanmaalta. Ratsastuksesta ja hevosista Joona kiinnostui vuonna 2007. Hän kävi ratsastustunneilla Vesilahden ratsastuskoulussa, ja kävi ratsastamassa kaverinsa welshponilla Pululla.


2010 vuoden syksyllä Joona sain ensimmäisen oman ponin, Mopon. Mopon kanssa he alkoivat kisaamaan esteitä aluetasolla. Jo kisakaudella 2010 he kisasivat kansallisia metrin luokkia hyvin tuloksin.


Alkuaikoina Mopdo oli majoittautunut Lempäälän ratsastuskeskukseen, jossa oli hyvät ja asianmukaiset puitteet yksityishevosille. Sanna Backlund kävi silloin tällöin pitämässä valmennuksia keskuksella, mutta se ei riittänyt korkealle tähtäävälle ratsukolle. Myöhemmin Joona ja Mopo muuttivakin Sanna Backlundin tallille, Hattel Horselle.
Syksyllä 2011 Joona, hänen vanhempansa ja valkku Sanna alkoivat pohtimaan toisen ratsun ostoa. Toista ponia ei pidetty järkevänä, vaan hevonen nähtiin parempana vaihtoehtona tulevaisuutta ajatellen. Osaavan ja kyvykkään hevosen kanssa Joona voisi myöhemmin kisata isompia luokkia. Niimpä Sanna ja Joona perheineen lähtivät Hollantiin Stal Hendrixin tallille. Matkalta tarttui mukaan 5-vuotias ruuna Ballack, jolla oli jo alla tuloksia 5-vuotiaiden luokista Hollannissa.


Pelen kanssa Joona alkoi heti kisaamaan. Aluksi mentiin pari 90 cm rataa, mutta pian siirryttiin jo metrin luokkiin. Kaudella 2012 Joona siirtyi Pelen kanssa 110 cm luokkien lisäksi 115 cm:n ja 120 cm:n luokkiin.