tiistai 18. syyskuuta 2012

Kotitreeniä + Mopon kuulumiset

Moni on varmaan huomannut ettei Joonaa ole Mopon kanssa kilpakentillä näkynyt. Joonan käden parantumisen jälkeen Mopo alkoi ontumaan toista etustaan ja syytä etsittiin pitkään. Klinikalla käytiin useampia kertoja ja poni on joutunut olemaan pitkään karsinalevossa. Syy ontumiseen on luultavimmin ollut luukalvontulehdus.

Kun ontuminen lakkasi, Mopo sai vielä olla karsinalevossa ja nyt pikkuhiljaa sitä on saanut alkaa liikuttelemaan. Kävelytys riimusta ei tule kuuloonkaan, koska ponilla on niin paljon energiaa että se saattaa hyvin alkaa ottelemaan sivuloikkia ja "irroittelemaan" narun päässä. Toki tätä voi tapahtua myös selästä kävellessä, mutta silloin se on helpommin hallittavissa ja Joona ei nyt kauheasti lisäpainoa tuo.

Kuukauden verran tässä nyt mennään vain kävelemisellä, sitten on taas kontrolli. Jos kaikki menee hyvin, mitä toivotaan, liikutusta aletaan sitten lisäämään pikkuhiljaa. Hyppyjä tämän vuoden puolella ei tule, ei edes kavaletteja. Mopo on kuitenkin seisonut 10 viikkoa vain karsinassa, sen selkä on tippunut, mahaa on tullut ja lihakset muutenkin kuihtuneet.

Viime keskiviikon sileätreeni pidettiin ulkona kun oli hyvä sää, tosin treenit on koko kesän ajan ollut ulkona :) Sivusta seuranneena voisin sanoa että pääpainona oli taivutukset ja hevosen takaosan aktiivisuus ja selnä joustavuus. Vastalaukkojakin treenattiin :) Tässä vähän kuvasaldoa :)











































6 kommenttia:

  1. Kauheen huono tuuri =/ Mut mopo on kyl niin hieno !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän alkaa kyllä itse kutakin ärsyttämään. Mopo on, se loistaa radalla! Kunhan saisi nyt edes alkaa ravailemaan...

      Poista
  2. mistä tollasen scapan huovan vois saada? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huopa oli kuulemma tullut Mopon mukana, mutta eiköhän netistä jotain paikkoja löydy :)

      Poista
  3. Kuka tätä blogia siis kirjottaa ? Ei vissiinkään tuo Joona ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei :D Olen Joonan hevosenhoitaja, kotona ja kisamatkoilla :)

      Poista