torstai 13. kesäkuuta 2013

Kuvia ja videota Drammenista

Tässä olisi vähän kisakuvia ja -videota Norjan reissulta :) Muisti pätkii noissa tuloksissa, että miten meni minäkin päivänä, mutta kaksi ruusuketta tuli matkaan, toinen sijasta 9. ja toinen sijasta 12. Yhdeksäs Joona oli ensimmäisen lauantain, eli 27.4, 125 cm luokassa. Luokka oli Joonan ja Pelen ensimmäinen yhteinen 125 cm, ja kisat olivat ensimmäiset tämän kauden ulkokisat ja ensimmäiset kansainväliset kisat, joten aikas hyvin meni! :) Kyseisestä luokasta ovat seuraavat kuvat ja video;


Ekan viikonlopun la ja su menivät siis nollilla, ja niistä luokista tulivat myös ne ruusukkeet. Muina päivinä meni vähän vaihtelevasti, yleensä oli yksi puomi virheenä. Pari kieltoakin tuli, mutta ei hylkyjä. Kiellot olivat yleensä siitä vanhasta ongelmasta kiinni; nykimisestä. Joona sitä parhaillaan kitkee itseltään pois, ja kävipä niinkin että yhdessä luokassa tuli keppi siitä kun Joona lähti ennemmin eteen kuin nyki lähelle! Sinänsä positiivista, koska samaan virheeseen on helppo juurtua ja siitä on vaikea päästä pois.

Aina näiden virheiden jälkeen Joona yleensä vähän suuttuu itselleen ja ratsastaa loppuradan paremmin; hyvässä rytmissä ja nykimättä. Pele on vähän hitaampi kuin Mopo noin luonnostaan, joten sitä saa polkea aika paljon enemmän jotta hyvä rytmi löytyy. Kun sitä rytmiä on, niin silloin Pele hyppää tosi hyvin.Mopo oli valitettavasti Drammenissa vain telttareissulla, koska ensimmäisestä vet checkistä se ei päässyt läpi, koska se ontui. Mopo on muutenkin vähän kenkku juoksuttaa, kun se menee kaula mutkalla, joten se olisi voinut olla tahdittamista. Epäilimme jäykkyyttä ja seuraavana aamuna saatiin mennä uusintatarkastukseen, jota ennen Joona ratsasti sen. Ratsastaessa Mopo näytti ja tuntui puhtaalta. Kuitenkaan tarkastus ei mennyt läpi, vaan Mopo ontui edelleen. Mopo on herkkänahkainen ja varovianen poni, joten ajattelimme matkan rasittaneen jalkaa.

Eläinlääkäri katsoi jalan, ja se myös ultrattiin. Jänteissä ei näkynyt mitään, eikä ultrassa muutenkaan näkynyt mitään epänormaalia. Jalkaa kylmättiin päivittäin useampaan kertaan ja Mopoa vain taluteltiin, ja sunnuntaina se vaikutti jo paremmalta kun eläinlääkäri katsoi sitä. Eläinlääkäri sanoi, että saa ratsastaa ja että kylmäystä on jatkettava. Viikolla Mopo menikin hyvin, eikä se koskaan näyttänyt ontuvan ratsastettaessa tai taluttaessa. Torstain vet checkissä se kuitenkin ontui taas. Siinä vaiheessa Joona sanoi, ettei edes mennä perjantain pre- vet checkiin, vaan hoidetaan jalkaa kylmäyksellä. Samantien varattiin myös Suomeen aika klinikalle.

Aika varattiin samalle lääkärille, joka tutki viime kesänä Mopon luukalvon tulehdusta. Nyt jalka oli kuitenkin eri kuin viime vuonna. Suomessa sitten selvisi, että jalassa oli niveltulehdus. Mopo oli vain käyntiratsastuksella pari viikkoa ja se kävi toukokuun lopulla kontrollissa, jossa todettiin tulehduksen parantuneen. Nyt Mopolla saa taas ratsastaa ja treenata normaalisti :)


3 kommenttia:

  1. Voi kun pojat on niin hienoja ! Mitkä saappaat Joonalla on? :)

    VastaaPoista
  2. Postausehdotus: katso Google analyticsista hupaisimmat hakusanat millä blogiin on tultu :D Sellaiset postaukset ovat hauskaa luettavaa ;)

    VastaaPoista